"Δεν σωπαίνω": Καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών

"Σπάστε τη σιωπή και ανοίξτε την πόρτα προς την ελευθερία" προέτρεψε τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης η ηθοποιός Άννα Βαγενά, σε εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που διοργάνωσε η κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Βαγενά, με αφορμή την παράστασή της "Σχέσεις Οργής" που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Φρίντας Μπιούμπι και μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία, απηύθυνε έκκληση στις γυναίκες να μιλήσουν για την κακοποίηση που
τυχόν υφίσταται καταπολεμώντας τη δειλία τους.

Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν και διαδραστικό σεμινάριο με συντονίστρια την Δρ. Μ. Παπαθανασίου, ψυχολόγο, επιστημονική συνεργάτρια του Τμήματος ψυχολογίας στο ΑΠΘ και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το τι είναι βία και πώς αυτή εκδηλώνεται.

Σημειώνεται ότι η Παιδαγωγική Σχολή, για δεύτερη χρονιά και φέτος σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με τίτλο: ''ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ'', με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας προβάλλεται οπτικοποιημένο υλικό για την έμφυλη βία, μοιράζεται φυλλάδιο για την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900 -SOS Κατά της Βίας -Υπέρ των Γυναικών μαζί με ένα λευκό κορδελάκι που λειτουργεί ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης των ανδρών ενάντια στην έμφυλη βία.

Η κ. Βαγενά θα εντάξει στην καμπάνια την παράσταση τη 25ης Νοεμβρίου όπου σύντομη παρέμβαση, πριν την έναρξή της, θα κάνει η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια και κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.
Πηγή
http://www.nooz.gr/index